PDPA - Bukit Bintang City Centre

BBCC Privacy Notice

  1. This Privacy Notice outlines how BBCC Development Sdn Bhd, its related corporations, associates, affiliates and joint development companies as well as their representatives (collectively, “BBCC”) collect, use, disclose and process your Personal Data in respect of transactions with BBCC.
  2. For the purpose of this Privacy Notice, the terms “we”, “our” and “us” shall refer to any company or representative within BBCC and the terms “you” and “your” shall refer to yourself and/or such other persons or companies represented by you of which you are providing Personal Data.
  3. In this Privacy Notice “Personal Data” includes all data defined within the Personal Data Protection Act 2010 (as amended from time to time).
  4. Such Personal Data which you may provide or make available to BBCC include information concerning your personal details (such as name, identity card number, passport number, date of birth, age, gender, race, nationality), contact details and any other relevant information that you had disclosed to BBCC as may be updated from time to time.
  5. In the course of your dealings with BBCC, you may have furnished your Personal Data to BBCC and in doing so you agree and consent to BBCC collecting, using, disclosing and processing your Personal Data.
  6. In the event you furnish or make available to BBCC any Personal Data relating to a third party eg information of spouse, children, parents, directors, shareholders and/or guarantors (collectively the “Relevant Persons”) you represent that you have obtained the consent of the Relevant Persons to provide BBCC with their Personal Data and for BBCC to collect, use, disclose and process their Personal Data for the respective purposes.
  7. BBCC collects your Personal Data in various ways, in printed or electronic forms through digital and mobile platforms, such as :
    1. when you register or update an online profile or when you complete or update your information with BBCC;
    2. when you submit forms and/or documents to BBCC relating to any of our products and/or services as well as products and/or services by third party service providers;
    3. when you enter into any transactions with BBCC;
    4. when you make payment related to any transactions with BBCC;
    5. when you interact with BBCC’s staff;
    6. from your personalised preference through the use of BBCC’s website;
    7. when you participate in BBCC’s contests, events, market research and surveys;
    8. when you submit a job application to BBCC; and
    9. from information obtained independently by BBCC from other lawful sources;
  8. BBCC may collect, use, disclose or process your Personal Data for the following purposes:
    1. considering and processing your application for and providing you with products and/or services of BBCC as well as products and/or services by third party service providers provided through BBCC;
    2. facilitating, implementing and/or formalising any transaction with BBCC;
    3. processing any payments related to any transaction with BBCC;
    4. responding to queries, requests and/or complaints;
    5. facilitating BBCC’s customers loyalty programmes;
    6. updating your Personal Data;
    7. facilitating your participation in BBCC’s contests and events;
    8. conducting market research and surveys with the aim of improving BBCC’s products and /or services;
    9. *sending you marketing, advertising and promotional information about other products/services that BBCC, its business partners or third party providers may be offering (“Marketing Information”), by way of postal mail to your address(es) and/or electronic transmission to your email address(es), text messages (SMS/MMS), telephone calls and/or other phone based messaging to your telephone number(s);
    10. conducting credit/trade checks and other background checks on you and where applicable, any Relevant Persons with any registered credit reporting agency at any time for the purpose of processing a transaction with BBCC or for as long as any dues remain unpaid and outstanding with BBCC;
    11. for the purpose of credit evaluation, review or reporting and carrying out debt-collection or assisting other institutions to do so;
    12. prevention and detection of crime including without limitation to money laundering, terrorism and fraud prevention, detection and prosecution;
    13. required by laws , rules, regulations, by-laws, order, guidelines and/or directives;
    14. enforcing BBCC’s legal rights and/or obtaining legal advice;
    15. facilitating business transactions which may include mergers, acquisitions or asset sales;
    16. compliance with internal policies and procedures including without limitation to risk management, product planning, insurance, audit and administrative purposes
    17. for all ancillary purposes relating to the provision of facilities including the provision of computer, telecommunications and technology services;
    18. human resource applications; and/or
    19. any other incidental purpose relating to any of the above.

      *Where you have consented to receiving Marketing Information and/or sharing your Personal Data with third parties for the purpose of Marketing Information, you may opt-out of receiving such Marketing Information or sharing of your Personal Data with third parties for the aforesaid purpose at any time by contacting BBCC at the details provided in Section 13.
  9. In the event where Personal Data is requested by BBCC, you have an option not to provide additional information requested other than the information which is indicated as necessary to facilitate the commercial transaction. If insufficient Personal Data is provided or your consent or the consent of any Relevant Person given herein is withdrawn, BBCC will not be able to provide you with its products and services and/or fulfil any of your request to BBCC for any of the purposes as set out in Section 8.
  10. For the purposes as set out in Section 8, your Personal Data may/will be disclosed to the following parties :
    1. any company or representative within BBCC;
    2. BBCC’s third party service providers or agents (including without limitation auditors, lawyers, consultants, insurers, adjusters and utility companies);
    3. any registered credit reporting agencies under Credit Reporting Agency Act 2010;
    4. BBCC’s business partner, investor, assignee or transferee to facilitate business asset transactions (including without limitation to any merger, acquisition or asset sale);
    5. any law enforcement agencies;
    6. any governmental authorities or regulatory bodies; and
    7. any other party authorised and consented by you.
  11. BBCC may disclose your Personal Data to any or all of the parties stated above which may be located within or outside of Malaysia or involve sending your Personal Data to a location outside of Malaysia.
  12. You may request in writing for access to and request for correction of your Personal Data that is inaccurate, incomplete, misleading or not up-to-date subject to a payment of a prescribed fee, any applicable legal restrictions and contractual conditions.
  13. If you have any enquiries or feedback in relation to your Personal Data, or if would like to access or correct your Personal Data, of if you wish to withdraw your consent given herein, you may contact:
     
    Telephone number : +603-3344 2552
    Email address: corp@ecoworld.my
    Correspondence address : Suite 60, Setia Avenue,
    No. 2, Jalan Setia Prima S U13/S
    Setia Alam, Seksyen U13
    40170 Shah Alam
    Selangor Darul Ehsan
     
  14. This privacy notice may be revised from time to time. Notice of any such revision will be given on our website and/or by such other means of communication deemed suitable by BBCC.
  15. In the event of any inconsistency between the English version and the Bahasa Malaysia version of this privacy notice, the English version shall prevail over the Bahasa Malaysia version.

Notis Privasi BBCC

  1. Notis Privasi ini menggariskan cara-cara BBCC Development Sdn Bhd, syarikat-syarikat yang berkaitan dengannya, rakan perniagaannya, syarikat gabungan dan  syarikat pembangunan bersama serta wakil-wakilnya (secara kolektif, “BBCC”) mengumpulkan, menggunakan, mendedahkan dan memproses Data Peribadi berkenaan dengan urus niaga dengan BBCC.
  2. Bagi tujuan Notis Privasi ini, terma-terma “kami”, dan “kita” hendaklah merujuk kepada mana-mana syarikat atau wakil-wakil dalam BBCC dan terma-terma “kamu” dan “anda” hendaklah merujuk kepada diri anda sendiri dan/atau mana-mana orang lain atau syarikat yang diwakili oleh anda di mana anda menyediakan Data Peribadi.
  3. Dalam Notis Privasi ini, “Data Peribadi” termasuk kesemua data yang ditakrifkan dalam Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (seperti yang dipinda dari semasa ke semasa).
  4. Data Peribadi sedemikian yang anda mungkin menyediakan atau tersedia kepada BBCC termasuk informasi mengenai maklumat peribadi anda (seperti nama, nombor kad pengenalan, nombor pasport, tarikh lahir, umur, jantina, bangsa, kewarganegaraan), maklumat untuk dihubungi dan mana-mana maklumat relevan yang lain yang telah anda mendedahkan kepada BBCC seperti yang mungkin dikemas kini dari semasa ke semasa.
  5. Sepanjang urusan anda dengan BBCC, anda mungkin telah melengkapkan Data Peribadi anda kepada BBCC dan dalam berbuat sedemikian, anda bersetuju kepada BBCC mengumpul, mengguna, mendedahkan dan memproses Data Peribadi anda.
  6. Sekiranya anda melengkapkan atau menyediakan kepada BBCC mana-mana Data Peribadi yang berkaitan dengan pihak ketiga, sebagai contoh, maklumat pasangan, anak-anak, ibu bapa, pengarah, pemegang saham dan/atau penjamin (secara kolektif, “Orang yang Relevan”) anda mewakili bahawa anda telah mendapat persetujuan Orang yang Relevan untuk menyediakan BBCC dengan Data Peribadi mereka dan untuk BBCC mengumpulkan, menggunakan, mendedahkan dan memproses Data Peribadi mereka untuk tujuan masing-masing.
  7. BBCC mengumpulkan Data Peribadi anda dalam pelbagai cara, dalam bentuk bercetak atau elektronik melalui pentas digital dan mudah alih, seperti :
    1. apabila anda mendaftar atau mengemas kini profil dalam talian atau apabila anda melengkapkan atau mengemas kini maklumat anda dengan BBCC;
    2. apabila anda menghantar borang dan/atau dokumen kepada BBCC yang berkaitan dengan mana-mana produk dan/atau perkhidmatan kami serta produk dan/atau perkhidmatan oleh pembekal perkhidmatan pihak ketiga;
    3. apabila anda memasuki mana-mana urus niaga dengan BBCC;
    4. apabila anda membuat pembayaran berkaitan dengan mana-mana urus niaga dengan BBCC;
    5. apabila anda berkomunikasi dengan kakitangan BBCC;
    6. menerusi keutamaan peribadi anda melalui penggunaan laman web BBCC;
    7. apabila anda mengambil bahagian dalam peraduan, acara, penyelidikan pasaran dan kaji selidik BBCC;
    8. apabila anda menghantar permohonan pekerjaan kepada BBCC; dan
    9. daripada maklumat yang diperolehi secara bebas oleh BBCC daripada sumber-sumber lain yang sah;
  8. BBCC boleh mengumpulkan, menggunakan, mendedahkan atau memproses Data Peribadi anda untuk tujuan yang berikut:
    1. mempertimbangkan dan memproses permohonan anda untuk penyediaan produk dan/atau perkhidmatan BBCC serta produk dan/atau perkhidmatan oleh pembekal perkhidmatan pihak ketiga melalui BBCC;
    2. memudahkan, melaksanakan dan/atau merasmikan mana-mana urus niaga dengan BBCC;
    3. pemprosesan mana-mana pembayaran yang berkaitan kepada mana-mana urus niaga dengan BBCC;
    4. membalas kepada pertanyaan, permintaan dan/atau aduan;
    5. memudahkan program kesetiaan pelanggan BBCC;
    6. mengemas kini Data Peribadi anda;
    7. memudahkan penyertaan anda dalam peraduan dan acara BBCC;
    8. mengendalikan penyelidikan pasaran dan kaji selidik dengan tujuan untuk memperbaiki produk dan/atau perkhidmatan BBCC;
    9. *penghantaran maklumat pemasaran, pengiklanan dan promosi tentang produk/perkhidmatan lain BBCC, rakan kongsinya atau pembekal pihak ketiga yang ditawarkan kepada anda (“Maklumat Pemasaran”), melalui mel pos kepada alamat-alamat anda dan/atau penghantaran elektronik kepada alamat emel anda, pesanan teks (SMS/MMS), panggilan telefon dan/atau pemesejan berasaskan telefon yang lain kepada nombor-nombor telefon anda;
    10. mengendalikan pemeriksaan kredit/perdagangan dan pemeriksaan latar belakang yang lain ke atas anda dan di mana berkenaan, mana-mana Orang yang Relevan dengan mana-mana agensi pelaporan kredit berdaftar pada bila-bila masa untuk tujuan memproses transaksi dengan BBCC atau setakat mana apa-apa jumlah yang masih belum dibayar yang kena dibayar dan terhutang dengan BBCC;
    11. untuk tujuan penilaian kredit, pengkajian semula atau pelaporan dan menjalankan pengumpulan hutang atau membantu institusi lain berbuat demikian;
    12. pencegahan dan pengesanan jenayah termasuk tanpa had kepada pengubahan wang haram, perbuatan keganasan dan pencegahan frod, pengesanan dan pendakwaan;
    13. yang dikehendaki undang-undang, peraturan, undang-undang kecil, perintah, garis panduan dan/atau arahan;
    14. menguatkuasakan hak undang-undang BBCC dan/atau dalam  mendapatkan nasihat undang-undang;
    15. memudahkan urus niaga bisnes yang mungkin termasuk penggabungan, pengambilalihan atau penjualan aset;
    16. pematuhan dengan dasar dalaman dan prosedur termasuk tanpa had kepada pengurusan risiko, perancangan produk, insurans, audit dan untuk tujuan pentadbiran;
    17. bagi kesemua tujuan sampingan yang berkaitan dengan peruntukan kemudahan termasuk peruntukan komputer, telekomunikasi dan perkhidmatan teknologi;
    18. permohonan sumber manusia; dan/atau
    19. mana-mana tujuan sampingan berkaitan dengan mana-mana seperti di atas.
      *Di mana anda telah bersetuju untuk menerima Maklumat Pemasaran dan/atau perkongsian Data Peribadi dengan pihak ketiga untuk tujuan Maklumat Pemasaran, anda boleh memilih untuk tidak menerima Maklumat Pemasaran sedemikian atau perkongsian Data Peribadi anda dengan pihak ketiga untuk tujuan yang dikatakan di atas pada bila-bila masa dengan menghubungi BBCC di maklumat yang diberikan pada Seksyen 13.
  9. Sekiranya Data Peribadi diminta oleh BBCC, anda mempunyai pilihan untuk tidak memberikan maklumat lanjutan yang diminta, kecuali maklumat yang dinyatakan perlu untuk memudahkan urus niaga komersial. Sekiranya Data Peribadi yang tidak mencukupi diberikan atau persetujuan anda atau persetujuan Orang yang Relevan yang diberikan di sini ditarik balik, BBCC tidak akan dapat menyediakan anda dengan produk dan perkhidmatannya dan/atau memenuhi mana-mana permintaan anda kepada BBCC untuk mana-mana tujuan seperti yang dibentangkan dalam Seksyen 8.
  10. Bagi tujuan seperti yang dibentangkan dalam Seksyen 8, Data Peribadi anda mungkin/akan didedahkan kepada pihak-pihak yang berikut:
    1. mana-mana syarikat atau wakil-wakil dalam BBCC;
    2. pembekal perkhidmatan pihak ketiga atau agen BBCC (termasuk tanpa had kepada juruaudit, peguambela dan peguamcara, perunding, penanggung insurans, adjusters dan syarikat utiliti);
    3. mana-mana agensi pelaporan kredit berdaftar di bawah Akta Agensi Pelaporan Kredit 2010;
    4. rakan perniagaan, pelabur, pemegang serah hak atau penerima pindahan BBCC untuk memudahkan urus niaga asset bisnes (termasuk tanpa had kepada mana-mana penggabungan, pengambilalihan atau penjualan aset);
    5. mana-mana agensi penguatkuasaan undang-undang;
    6. mana-mana pihak berkuasa kerajaan atau badan pengawalseliaan; dan
    7. mana-mana pihak yang diberi kuasa dan dipersetujui oleh anda.
  11. BBCC boleh mendedahkan Data Peribadi anda kepada mana-mana atau kesemua pihak yang dinyatakan di atas yang mungkin terletak dalam atau di luar Malaysia atau melibatkan penghantaran Data Peribadi anda kepada lokasi yang terletak di luar Malaysia.
  12. Anda boleh meminta dalam tulisan untuk akses kepada dan meminta untuk pembetulan Data Peribadi anda yang tidak benar, tidak lengkap, yang mengelirukan atau yang tidak dikemas kini tertakluk kepada pembayaran yuran yang ditetapkan, mana-mana sekatan undang-undang yang terpakai dan keadaan kontrak.
  13. Sekiranya anda mempunyai apa-apa pertanyaan atau maklum balas berkenaan dengan Data Peribadi anda, atau sekiranya anda ingin mengakses atau membetulkan Data Peribadi anda, atau sekiranya anda ingin menarik balik persetujuan anda yang diberikan di sini, anda boleh menghubungi:
     
    Tel: +603-3344 2552
    Faks: +603 2117 2355
    Alamat emel: corp@ecoworld.myinfo@bbcckl.com
    Alamat surat: Suite 60, Setia Avenue,
    No. 2, Jalan Setia Prima S U13/S
    Setia Alam, Seksyen U13
    40170 Shah Alam
    Selangor Darul Ehsan
     
  14. Notis Privasi ini boleh disemak semula dari semasa ke semasa. Notis penyemakan semula sedemikian akan diberikan di laman web dan/atau menerusi mana-mana bentuk komunikasi yang difikirkan sesuai oleh BBCC.
  15. Sekiranya terdapat kandungan yang tidak konsisten antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia Notis Privasi ini, versi Bahasa Inggeris akan mengatasi versi Bahasa Malaysia.